:

:

TV Most

clock

Oktobar 05, 2015   12:05

0

114

Predsednik Srbije odbio da razreši direktora VBA

Janković je na Tviter nalogu napisao da je Nikolić naveo da za razrešenje direktora VBA Petra Cvetkovića nema uslova, jer je ministar odbrane, koji formalno podnosi predlog, predložio da direktor VBA bude vanredno unapređen.

"Predsednik o preporuci za razreš.dir.VBA: Nema uslova jer ministar odb, čiji predlog formalno treba, predlaže da dir. bude vanr. unapređen", napisao je Janković.

Zaštitnik građana je 21. septembra podneo preporuke nadležnim organima za razrešenje ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića i direktora VBA zbog njihove odgovornosti za nezakonit i nepravilan rad organa kojima su na čelu, i zbog nesaradnje sa zaštitnikom građana u vezi sa incidentima tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

Kako je tada objavljeno na sajtu Zaštitnika gradjana, preporuka za razrešenje ministra odbrane Gašića podneta je predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, a za razrešenje direktora VBA Cvetkovića predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji postavlja i razrešava direktore vojnih službi bezbednosti.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva