:

:

TV Most

clock

Oktobar 03, 2015   12:05

0

210

Predsednik Nikolić primio učesnike Radosti Evrope

Predsednik je zahvalio deci što su svoju radost donela u Beograd.

"Hvala i vašim roditeljima i nastavnicima što su imali dovoljno razumevanja da vas prepuste Beogradu i Srbiji, potpuno mirni zato što ste došli u zemlju i među ljude koji decu vole više od svega - i tuđu i svoju i koji će o vama brinuti kao o svojoj deci", rekao je on.

Nikolić je izrazio i zahvalnost što manifestacija traje decenijama. "Nastaviće se i sa vašom decom, a Srbija će uvek da bude tu, otvorena, spremna da vas primi, da vas ugosti i da pruži ono što ima", poručio je on deci koja su ove godine došla iz 17 zemalja.

Prethodno je njegova supruga, predsednica Odbora manifestacije "Radost Evrope' Dragica Nikolić pozdravila decu, goste, učitelje i volontere.

"Svake godine u ovo vreme Beogad postaje evropska dečja prestonica, prestonica igre i pesme, druženja i prijateljstva, prestonica radosti. Zbog vas je Beograd već 46 godina najlepši s jeseni, u ovim danima kada sa svojim domaćinima ispunite ulice osmesima", rekla je ona.

Kako je dodala, deca se razumeju i bez prevoda, jer su "radovanje i bezbrižnost, zagrljaji i drugarstvo, pesma i igra - jezik koji svako na svetu razume".

"Radost Evrope" je beogradsko porodično blago, nasledstvo koje se brižljivo čuva i prenosi s kolena na koleno, istakla je Dragica Nikolić.

"Želim vam da sa ovog putovanja ponesete najlepše uspomene, da čuvate svoja beogradska prijateljstva kao najveću dragocenost, da ih negujete za ceo život i da upamtite da su vam vrata Beograda i srca Beograđana sada i zauvek širom otvorena", poručila je ona.

Na prijemu su sa svojim folklornim igrama i pesmom nastupila deca iz Belorusije, Poljske i Rusije, u živopisnim narodnim nošnjama.

Specifičnost ove manifestacije je da su mali gosti iz 17 evropskih zemalja smešteni u domove dece iz 17 beogradskih osnovnih škola, tako da više od 500 mališana direktno učestvuje u svim programima.

Tradicionalni međunarodni susret održava se od 2. do 5. oktobra, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Beograda.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva