:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2015   12:05

0

121

Predsednik Nikolić na samitu u Budvi

Samit "Brdo-Brioni" procesa počeo je večerom koju je u čast šefova država iz regiona, priredio predsednik Crne Gore Filip Vujanović, prenosi Tanjug.

Samitom, čija će plenarna sednica biti održana sutra u hotelu "Avala", u dogovoru sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsedava predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Predsednici država Zapadnog Balkana, zajedno sa predsednicom Hrvatske i predsednikom Slovenije, ovom inicijativom žele da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica.

Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsednik Austrije Hajnc Fišer, biće naglašene vrednosti integracija i regionalnih projekata.

Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika, a predsednik Srbije imaće razgovore sa kolegama iz Makedonije i Austrije, Đorđom Ivanovim i Hajncom Fišerom.

"Brdo-Brioni" proces je praksa održavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatskoj. Cilj je jačanje regionalne saradnje i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva