TV Most - Predsednik Austrije opominje političare
Vesti
Predsednik Austrije opominje političare

10:30, 10.10.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen opomenuo je lidere političkih partija povodom prljave predizborne kampanje koja se vodi pred parlamentarne izbore zakazane za nedelju.
Foto RTS


Van der Belen je, prilikom izlaganja u okviru "Bečkih predavanja" u Većnici, zatražio od lidera stranaka da misle i na vreme posle izbora.Apelovao je na sve aktere da preostale dane do izbora budu svesni svoje državnopolitičke odgovornosti.


"Nalazimo se samo par dana pred izbore. Svi od nas očekuju, s pravom, odgovore na važna pitanja o sadašnjici i budućnosti. Odgovore pre svega od partija koje se bore za mesto u parlamentu. Uz svo razumevanje za žestoku borbu u predizbornoj kampanji želim jasno da poručim da svaki političar i u predizbornoj kampanji ima obavezu da misli na vreme posle izvore. Doći će posle 15. oktobar i 16.oktobar", opomenuo je Van der Belen vodeće političare u zemlji.Prema njegovim rečima, zbog brojnih izazova u narednim godinama biće potreban pozitivan razvoj Austrije na političkim osnovama."Ta politička osnova je poverenje u demokratiju, njene institucije i u njene aktere. Da bi to poverenje ojačali neophodno je da među svim političkim partijama postoji minimalni nivo kulture razgovora, i međusobno poštovanje", poručio je Van der Belen.On je ukazao da je "politički porcelan" razbijen tako da saradnja između pojedinih stranaka narednih meseci postaje teža, te će nakon izbora veliki izazov biti da se povrati mininalna mogućnost za dijalog i međusobno poštovanje.Prema njegovim rečima biće potrebno mnogo, dragocenog vremena, dok ne nestanu neprijateljska osećanja, kao i emocije."Stavite zbog toga dugoročne interese Austrije iznad kratkoročnih partijskih računica", naglasio je Van der Belen.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design