:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2016   12:05

0

115

Predsednik A-HSP kažnjen zabranom dolaska u Srb

Prekršajni postupak završen je juče oko 18 sati, a Keleminec nije imao advokata jer mu je, kako je rekao agenciji Hina, sutkinja Nevenka Å imunović dala rok od dva sata da sebi nađe advokata, što nije uspeo, pa u znak protesta nije potpisao ni zapisnike ni odluku o presudi.

"Naravno da sam nezadovoljan presudom, jer je ona skrojena onako kako to hoće policija, da ne bih mogao da dođem u Srb 27. jula", rekao je Keleminec.

On je najavio da će danas u podne u Ministarstvu unutrašnjih poslova zatražiti da ga primi ministar Vlaho Orepić.

"Tražiću da me primi i pre svega da se jednako postupi i prema skupu Milorada Pupovca, da se i njihov skup zabrani, to mi je cilj", dodao je Keleminec.

U policijsku stanicu u Donjem Srbu u Lici juče je privedeno osmoro pripadnika proustaške A-HSP-a jer su odbili, na zahtev policije, da napuste javnu površinu uz tamošnji antifašistički spomenik.

Od osmorice privedenih članova A-HSP u Donjem Srbu, policija je, posle informativnog razgovora, pustila sve, osim predsednika stranke Keleminca, i uklonila je oba šatora ispred antifašističkog spomenika.

Å atori su uz antifašistički spomenik bili postavljeni kao deo zabranjenog javnog okupljanja, a policija ih je organizatorima privremeno oduzela, kao "dokaz o prekršajnom postupku", rekao je Hini glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Hrvatska Specijalna policija, potpomognuta velikim brojem pripadnika osnovnih snaga policije, započela je jutros u sedam sati i 25 minuta postupak "oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva