:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

187

"Predlozi imena ne ugrožavaju identitet Makedonije"


U intervjuu za makedonsku televizije Sitel, Nimic jedino otkriva da je njegov predlog rešenja, dostavljen vlastima Grčke i Makedonije i da je napisan na četiri stranice.



Potrebno je, kaže, vremena za razmišljanje tri-četiri dana, a zatim novi sastanak, ne isključujući pritom mogućnost da u međuvremenu poseti dve zemlje.



"Moj lični stav je da ponuđeni predlozi ne narušavaju pitanje identiteta, već naprotiv jačaju, jačaju identitet države i naroda", rekao je Nimec i dodao da se tokom ovog procesa uverio da Makedonija ima identitet.



Makedonija, kaže, postoji 25 godina, a imala je identitet kao deo nekadašnje Jugoslavije, kao deo Kraljevine Srbije i Otomanskog carstva.



"Atina izlazi iz ekonomske krize, sigurnije i pokušava da igra veću ulogu u regionu. U Skoplju imamo novu vladu koja izgleda posvećena rešavanju problema", kaže Nimec.



Objašnjavajući svoj optimizam u pogledu rešavanja ovog spora, Nimec kaže da se čitav situacija promenila i da je vreme za rešavanje ovog pitanja, da je vreme za to bolje nego u prošlosti.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva