:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2017   12:05

0

141

Predloženo ukidanje imuniteta Medojeviću

Poslanici DF-a, koji su došli na sednicu Odbora, tražili su da dođe Katnić i pročita zahtev za skidanje imuniteta Medojeviću.

U tom trenutku došlo je do verbalnog konflikta između poslanika DF-a i DPS-a.

Naime, poslanik DF-a Milan Knežević pozvao je kolegu iz DPS-a, Milorada Vuletića, da se ispred sale fizički obračunaju, dok je Å krelju nazvao "mišem".

Sa druge strane, njegov partijski kolega Milutin Đukanović ućutkivao je Martu Å ćepanović iz DPS-a, nazivajući je "avetinjom".

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić saopštio je da su na sednicu Administrativnog odbora došli ne da bi prekinuli bojkot parlamenta, već iz samoodbrane.

Pozvao je kolege da tačku o skidanju imuniteta Medojevića ne uvrštavaju u dnevni red rada tog skupštinskog dela.

Upozorio je Mandić i da odlukom koju će odbor i parlament doneti, mnogo rizikuju po zajednicu.

DF na početku sednice zatražio i da predsednik Skupštine Crne Gore dokument vrati predlagaču, kako bi isti bio upodobljen s Ustavom, pa tek onda bio upućen odboru.

"Meni i Kneževiću, vi koji ste nam skinuli imunitet, dobro smo vas upamtili. Vi ste naši lični neprijatelji", poručio je Mandić i upozorio da uvrštavanje predloga u dnevni red može dovesti do neželjenih posledica.

Å krelja je uzvratio da nema razloga za pretnje i da oni samo rade svoj posao.

"Mi smo kolege i radimo ono što državni organi zahtevaju od nas. Molim vas da dozvolite da ono što je moje zaduženje, da izvršim kako valja", rekao je Å krelja.

Poslanik DF-a, Predrag Bulatović, rekao je da će se, ukoliko neko ne obuzda Katnića, stvoriti velika mržnja.

Mandić se nešto kasnije obratio okupljenima ispred parlamenta, navodeći da su Crnogorci najviše stradali u međusobnim obračunima. Kazao je i da batina ima dva kraja, poručujući da je ne bi trebalo upotrebljavati na DF-u.

Inače, na sednicu Administrativnog odbora došli su poslanici DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Strahinja Bulajić, Janko Vučinić, Predrag Bulatović i Milutin Đukanović.

Katnić sumnjiči Medojevića, za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem.

Medojević je na protestnom skupu "Svi smo mi Medo" ispred zgrade parlamenta poručio je da nijedna policija i diktator nisu pobedili narod.

U obraćanju načelniku Centra bezbednosti Podgorica, Jovici Rečeviću, Medojević je rekao da policija brani lopove, pitajući istovremeno zašto se ne hapse "dileri droge i oni koji stvarno peru novac".

"Krenuli su na DF, jer misle da se silom može čuvati režim", rekao je Medojević.

Poručio je da je DF drugo ime za pravdu, te da će kada dođu na vlast odgovarati svi oni koji treba.

Medojević je rekao i da nema te policije koja može da spasi diktaturu kad se narod ujedini.

"U narednom periodu podržite pozive Fronta. Svi zajedno, jer ovu Crnu Goru moramo oteti iz kandži DPS-a", rekao je Medojević, prenela je RTCG.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva