:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

112

Predlog sastava vlade stigao u Skupštinu

Predsednica parlamenta Maja Gojković zakazala je za sutra u 10 časova sednicu na kojoj će mandatarka Ana Brnabić predstaviti svoj predlog. Vlada bi mogla da bude izabrana već u četvrtak, u zakonskom roku.

Vlada, za koju je obezbeđena većinska podrška, radiće u sledećem sastavu: Ana Brnabić –premijerka, a Ivica Dačić – prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova.

Nebojša Stefanović biće potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, a Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dušan Vujović zadržava resor finansija, a Goran Knežević privrede. Branislav Nedimović ostaje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Goran Trivan predvodiće novo ministarstvo za zaštitu životne sredine, dok će Aleksandar Antić ostati ministar rudarstva i energetike.

Jadranka Joksimović biće ministarka za evropske integracije, Nela Kuburović ostaje ministarka pravde, dok će novi član vlade biti Branko Ružić koji će voditi ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Aleksandar Vulin će biti ministar odbrane, a Zoran Đorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zlatibor Lončar ostaje ministar zdravlja, Mladen Šarčević ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a Vladan Vukosavljević ministar kulture i informisanja.

Biće tri ministra bez portfelja: Slavica Đukić Dejanović biće zadužena za populacionu politiku, Milan Krkobabić za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća a Nenad Popović za inovacije i tehnologiju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva