:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

192

Pravosuđe na KiM sve češće produžena ruka politike nasilja


Pravosuđe na Kosovu i Metohiji je sve češće produžena ruka politike nasilja i zastrašivanja i instrument onih koji bi prvi trebalo da se nađu na udaru pravde zbog svega što su tokom rata i posle njega učili bespomoćnim srpkim civilima ali i svojim sunarodnicima koji su mislili drugačije, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.



Uvek se na meti tajnih optužnica za navodne ratne zločine i nekih sumnjivih i nepouzdanih svedoka sa naprasno probuđenim pamćenjem nalaze najnezaštićeniji, oni koji su već izgubili sve ili gotovo sve, zbog čega postupanje pravosudnih organa na Kosovu i Meohiji i njihovih nalogodavaca izaziva posebno gađenje.



Stalno održavanje atmosfere zastrašivanja i podgrevanje kolektivne psihoze i mržnje prema malobrojnim Srbima, čija je jedina želja da žive u miru kao svoji na svome, možda će zaista obeshrabriti nekog potencijalnog povratnika, ali će u konačnom uništiti svaku šansu da na Kosovu i Metohiji bude stvoreno koliko-toliko normalno društvo.



Ideolozi etnički čistog Kosova i Metohije su protivnici dijaloga, bilo kakve normalizacije i preboljevanja rana iz prošlosti, i zato su oni najveći neprijatelji, ne samo Srba, već i mladih Albanaca kojima se umesto šansi za napredak nude mržnja i beznađe.



Još jednom apelujemo na razum onih koji imaju mogućnost da spreče pravno nasilje na Kosovu i Metohiji da to učine, i spreče ovaj i neke nove pokušaje uništavanja ljudskih života i najbrutalnija kršenja ljudskih prava.


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva