:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

176

Pravosnažno odbijen pritvor za policajce zbog pljačke 1997.godine


Krivično vanpretresno veće suda je odbilo žalbu tužilaštva na rešenje kojim je osumnjičenom – aktivnom pripadniku Žandarmerije Saši Đajiću (44) sudija za prethodni postupak odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor i odbio da odredi pritvor osumnjičenom penzionisanom policajcu Milanu Radukiću (55).





Treći osumnjičeni u ovom slučaju je Goran Ristić koji se nalazi u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.



Takođe, krivično vanpretresno veće je odbilo i žalbu Đajićevog branioca zbog određivanja mere zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.



Sva trojica osumnjičenih se, prema navodima iz naredbe o sprovođenju istrage, terete da su izvršili krivično delo razbojništvo 1997. godine.



Prema saopštenju policije, postoje osnovi sumnje da su pomenuta trojica osumnjičenih Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na napoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.



Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka, navela je policija.



Mediji su preneli da je u ovom delu učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana" sada pokojnim Zoranom Vukojevićem.



Stevaniću su navodno prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene sa njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu mladić rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.



Mediji pišu da je ova – prva otmica klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, razrešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.



Bajić je, prema pisanju medija, juče tim povodom saslušan u Višem javnom tužilaštvu.



Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998. godine.



Uhapšeni su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva