Vesti
Pravoslavna Nova godina u Gračanici dočekana uz pesmu

09:08, 14.01.2018

|

Izvor: Radio Gračanica

Pravoslavnu Novu godinu meštani Gračanice i okolnih sela, dočekali su tradicionalno na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice uz pečenog bika na ražnju, kuvano vino i rakiju.
Foto:Tv Most


Kao i prethodnih godina, organizator ove manifestacije bila je opština Gračanica, koja je iz okolnih mesta obezbedila prevoz do Gračanice i nazad nakon završetka programa.

Dobro zdravlje, sreću i veselje svojim sunarodnicima poželeo je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je naglasio da se nada da će ova godina biti uspešnija od prethodne.

„Pred nama je ozbiljan rad i trudiću se da ja, kao gradonačenik, sa svojim timom ostvarim najbolje rezultate do sada. Fokus će nam biti poboljšanje kvaliteta života naših građana kroz bolje uslove obrazovanja, pružanje boljih zdravstvenih i socijalnih usluga“, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je sinoć organizovao i svečani prijem povodom proslave Pravoslavne Nove godine.

Popović je poručio da će se truditi da ova proslava u narednim godinama okupi još više ljudi.

„Za nas je veoma bitna simbolika proslave ove Nove godine i trudićemo se da i u narednim godinama ovim povodom okupljamo što više meštana“, naglasio je on.

Za dobro raspoloženje i provod bile su zadužene naše poznate estradne umetnice Goca Tržan i Biljana Sečivanović, koje su se potrudile da ove posebne noći uživamo u najvećim hitovima naše folk i zabavne muzike.

„Obišla sam celo Kosovo i Metohiju sa grupom „Tap 011“ 1994 godine, kada smo bili gosti na turneji Snežane Babić , tako da Kosovo vrlo dobro poznajem i ovde se osećam kao kod kuće“ , istakla je, za program Radio Gračanice, Goca Tržan, koja je svima poželela da u Novoj godini budu srećni i okruženi ljudima koje vole.

Dočekati Pravosavnu Novu godinu sa našim ljudima u Gračanici, kako su istakle gošće, znak je da naše estradne zvezde misle na Srbe na KiM.

„Mislim da je to jedna velika podrška i znak da mi mislimo na ove ljude. S obzirom da je koncert humanitarnog karaktera, mi smo došle da pokažemo da smo uvek uz naše ljude na Kosovu i Metohiji i želja nam je da pesmom uveselimo i dočekamo Pravoslavnu Novu godinu onako kako priliči“, rekla je Biljana Sečivanović i svima poželela srećnu i uspešniju Novu 2018. godinu.

Tačno u ponoć nebo nad Gračanicom bilo je obasjano prelepim vatrometom, a želje naših meštana su uglavnom bili slične i odnose se na zdravlje, sreću i neki bolji život u Novoj 2018.godini.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design