:

:

TV Most

clock

Decembar 06, 2017   12:05

0

183

Pravnosnažna presuda Šešelju u prvom delu 2018,Karadžiću do kraja 2019


Rasprava o žalbi tužilaštva na prvostepenu oslobadjajuću presudu Šešelju, koju je u martu prošle godine izrekao Haški tribunal, biće održana 13. decembra, naeo je Meron.





Šešelj je prvostepenom presudom Tribunala bio oslobodjen krivice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.



Meron je najavio i da će pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kako očekuje, biti izrečena do kraja 2019.



Rasprava o žalbama koje su odbrana i tužilaštvo uložili na prvostepenu presudu kojom je Tribunal osudio Karadžića na 40 godina zatvora, biće "u drugoj četvrtini 2018", rekao je sudija Meron.



Tribunal je u martu prošle godine proglasio Karadžića krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje pripadnika Unprofora za taoce 1992-95.



Meron je predsednik sudskog Mehanizma, pravnog naslednika Haškog tribunala, pred kojim se vode žalbeni postupci u predmetima protiv Šešelja i Karadžića.


 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva