:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2015   12:05

0

189

PR: Poseti Vučića posvećena velika medijska pažnja

Dnevnik "Express" prenosi da je Vučić tokom posete izjavio da nema zbog čega da se sastaje na Kosovu sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i da će se u februaru sastati u Briselu.

"Express" prenosi da je Vučić, upitan kada će Srbija priznati Kosovo, odgovorio "nemojte me pitati o snovima" i da nije odgovorio na pitanje kada će se Srbija izviniti za zločine na Kosovu.

Prema navodima tog lista, zbog posete srpskog premijera stepen mobilizacije kosovske policije bio je na najvišem stepenu.

Sve televizije su u svojim centralnim dnevnicima pridale izuzetnu pažnju poseti Vučića.

U prilozima televizija sa nacionalnim frekevencijama, pored praćenja posete Vučića Pasjanu, Štrpcu i Gračanici, emitovani su i snimci protesta grupe Albanaca u Štrpcu, sa parolama na kojima su pisale pogrdne reči o Vučiću, koje su aludirale da je on albanski unuk i slično.

Radio Kosova je celu emisiju "Forum" posvetio boravku srpskog premijera, uz učešće profesora univerziteta u Prištini i političkih analitičara.

U emisiji se govorilo o tome da srpski zvanicnici u kosovskoj vladi ne priznaju ili u najmanju ruku ignorišu instititucije Kosova, što može imati loše posledice, te da će posete Kosovu Vučića i ostalih visokih zvaničnika samo još više otežati odnose Beograda i Prištine.

Dnevnik "Blic" na albanskom jeziku veliku pažnju je posvetio poseti Vučića Gračanici i otkrivanju spomenika kralju Milutinu, pokazavši da su Vučiću pošle suze "zbog Milutina".

Prištinski mediji su preneli da je Vučić rekao Srbima da vole Srbiju, da rađaju decu i da ne prodaju imanja.

Na posetu Vučića i spomenik kralju Milutinu reagovao je pokret "Samoopredeljenje" ocenom da dok "imamo Vučića, Jablanovića i Mustafu, onda će Kosovo biti ovakvo", dok je bivši predsednik skupštine Kosova Jakup Krasnici upitao "da li je ovo nezavisno Kosovo i da li vam ovi spomenici govore nesto".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva