:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

197

Poziv za poljoprivrednike i poljoprivredna gazdinstva


Pozivaju se svi poljoprivrednici i poljoprivredna gazdinstva, koja se bave ili bi želela da se bave poljorivredom i ruralnim razvojem da podnesu prijave. U ovu svrhu MPŠRR je Programom ruralnog razvoja za 2018. godinu obezbedilo fond u iznosu od 19.000.000,00 €  (devetnaest miliona evra) za podršku u pojedinim poljoprivrednim podsektorima.



MPŠRR će poziv da sprovede realizacijom 5 (pet) mera ruralnog razvoja u okviru Programa za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2018. godinu: ulaganje u fizička sredstva na poljoprivrednim gazdinstvima, ulaganje u fizička sredstva za preradu i trgovinu poljoprivrednih proizvoda, diversifikacija farmi i razvoja poslovanja, navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta, priprema i sprovođenje strategija lokalnog razvoja - pristup LEADER - za odabrane lokalne akcione grupe (LAG).



Uputstvo za podnošenje prijave i neophodna dokumentacija su dostupni na internet stranici Agencije za razvoj poljoprivrede (ARP) azhb-ks.net, na internet stranici ministarstva Poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja www.mbpzhr-ks.net i u regionalnim kancelarijama ARP-a.



Poziv za podnošenje prijava je otvoren od 19. 03. 2018 do 30. 04. 2018. godine.



Obrazac za prijavu i neophodna dokumenta se mogu podneti u regionalnim kancelarijama ARP-a u: Prištini, Mitrovici (južna), Severnoj Mitrovici, Peći, Đakovici, Prizrenu, Uroševcu i Gnjilanu od 08:00 do 16:00  časova svakog radnog dana.



U pozivu se ističe da za meru 303 – Priprema i sprovođenje strategija lokalnog razvoja - pristup LEADER - za odabrane lokalne akcione grupe (LAG) – prijavu i neophodnu dokumentaciju treba podneti u sedištu ARP-a u Prištini.



Nepotpuna prijava i dokumentacijase neće razmatrati. Odgovornost za popunjavanje prijave i validnost dokumentacije snosi podnosilac isključivo.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva