:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2015   12:05

0

138

Poziv mladima da se prijave na volonterske kampove

"Cilj volonterskih kampova jeste da se mladi upoznaju, razmenjuju iskustva, uče jezik, stiču nove veštine i znanja, stiču nove prijatelje, ali i da svojim radom doprinose razvoju životne sredine", rekao je ministar Udovičić prilikom posete Međunarodnom volonterskom kampu u Bečeju.

U okviru tog kampa mladi rade na uređenju zapuštenih i neuređenih delova Goranskog parka u Bečeju, a pored radnog dela učestvuju i na ekološkom seminaru, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

To ministarstvo je prošle godine kroz program "Mladi su zakon" organizovalo 11 volonterskih kampova, dok će ove godine biti održano skoro tri puta više - preko 30 volonterskih kampova na teritoriji cele Srbije.

Udovičić je naglasio da je ideja kampova da okupe što veći broj mladih ljudi, volontera koji će zajedno raditi na nekim novim projektima od značaja za zajednicu.

"Iskoristiću ovu priliku da pozovem sve mlade ljude da se prijave na volonterske kampove koji traju do oktobra. Ovo je sjajna prilika da mladi kvalitetno i kreativno provedu leto u Srbiji i upoznaju vršnjake iz inostranstva sa našom zemljom", istakao je Udovičić.

Na 10. Međunarodnom kampu u Bečeju učestvuje 30 volontera, a među njima su i mladi iz Španije, Češke, Belgije i Italije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva