TV Most - Poziv Maje Gojković predsedniku Hrvatskog sabora
Vesti
Poziv Maje Gojković predsedniku Hrvatskog sabora

13:47, 14.02.2018

|

Izvor: RTS

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je predsedniku hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokoviću poziv za uzvratnu posetu Beogradu. Poziv je usledio nakon što je Androković o budućoj saradnji dva parlamenta u Zagrebu razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.
arhivska fotografija

Drugog dana posete Jerusalimu Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković posetila je izraelski parlament na poziv predsednika Kneseta Julia Edelštajna.


Prvi susret predsednika parlamenta Srbije i Izraela od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre četvrt veka potvrdio je prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima.


Ispred Kneseta na grob neznanog junaka Maja Gojković položila je cveće i Predsedniku Kneseta Juliju Edelštajnu poručila da u spomen na žrtve Holokausta Srbija priprema zakon o zaštiti spomen-parka na Starom sajmištu.


Edelštajn je zahvalio Srbiji na zakonu kojim se imovina preminulih žrtva Holokausta vraća jevrejskoj zajednici i poručio da bi takav zakon trebalo da imaju sve zemlje Evrope.


Kneset je danas raspravljao o budžetu ali su izraelski poslanici pozdravili kolege iz Srbije.


"Dobro došli u Jerusalim i u Kneset, srce izraelske demokratije. Prijateljske veze Srbije i Izraela su dobre, nadamo se da će se razvijati na poljima ekonomije, kulture i turizma. Zahvalni smo vam na čvrsto stavu protiv svake manifestacije antisemitizma i pokušaja revizije istorije", rekao je u obraćanju predsednik Kneseta Julije Edelštajn.


Domaćini poručuju da Izrael nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Dva parlamenta radiće na razvoju međudržavne saradnje.


Šefovi poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Izraela Vladimir Marinković i Oded Forer razmenili su parlamentarna iskustva posebno u razvoju ženskog preduzetništva.


Izrealski parlamentarci prihvatili su poziv za uzvratnu posetu.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design