:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

173

Poziv Maje Gojković predsedniku Hrvatskog sabora


Drugog dana posete Jerusalimu Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković posetila je izraelski parlament na poziv predsednika Kneseta Julia Edelštajna.


Prvi susret predsednika parlamenta Srbije i Izraela od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre četvrt veka potvrdio je prijateljstvo iskovano u najtežim vremenima.


Ispred Kneseta na grob neznanog junaka Maja Gojković položila je cveće i Predsedniku Kneseta Juliju Edelštajnu poručila da u spomen na žrtve Holokausta Srbija priprema zakon o zaštiti spomen-parka na Starom sajmištu.


Edelštajn je zahvalio Srbiji na zakonu kojim se imovina preminulih žrtva Holokausta vraća jevrejskoj zajednici i poručio da bi takav zakon trebalo da imaju sve zemlje Evrope.


Kneset je danas raspravljao o budžetu ali su izraelski poslanici pozdravili kolege iz Srbije.


"Dobro došli u Jerusalim i u Kneset, srce izraelske demokratije. Prijateljske veze Srbije i Izraela su dobre, nadamo se da će se razvijati na poljima ekonomije, kulture i turizma. Zahvalni smo vam na čvrsto stavu protiv svake manifestacije antisemitizma i pokušaja revizije istorije", rekao je u obraćanju predsednik Kneseta Julije Edelštajn.


Domaćini poručuju da Izrael nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Dva parlamenta radiće na razvoju međudržavne saradnje.


Šefovi poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Izraela Vladimir Marinković i Oded Forer razmenili su parlamentarna iskustva posebno u razvoju ženskog preduzetništva.


Izrealski parlamentarci prihvatili su poziv za uzvratnu posetu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva