:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2015   12:05

0

147

Požari u Grčkoj pod kontrolom, dvojica uhapšena

Na satelitskom snimku Grčke, koji je objavila Evropska komisija, mogla su se videti oba požara, a oblak dima od požara na Peloponezu pokrivao je područje veličine ostrva Krit.

Grčka policija uhapsila je u Atini dvojicu ljudi, jednog Grka i jednog Bugarina, pod sumnjom da su slučajno izazvali šumski požar koji je poharao severoistočna predgrađa grčke prestonice, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

Dvojica muškaraca, starosti 67 odnosno 58 godina, biće izvedeni pred sudiju pod sumnjom da su slučajno izazvali požar, prenela je agencija AFP.

Vatra koja je izbila juče u severoistočnom predgrađu Atine Kareasu, u podnožju planine Imitos, brzo se proširio i zapretio da uništi kuće u još dva naselja, pre nego što je jutros konačno stavljen pod kontrolu.

Drugi požar na poluostrvu Peloponez, u blizini luke Neapoli, uništio je nekoliko kuća i velike poljoprivredne površine.

Ukupno je juče širom Grčke izbilo oko 80 pojedinačnih požara, saopštili su vatrogasci, što je navelo vladu u Atini da potraži pomoć od Evrope.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da, kao odgovor na taj apel grčke vlade, šalje dva kanadera i avion za izviđanje.

Danas je, međutim, izbio još jedan požar, i to na ostrvu Skiros.

Grcke vlasti upozoravaju da je zbog snažnih vetrova rizik od izbijanja požara širom zemlje i dalje visok.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva