:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

122

Požar u Španiji, evakuisano više od 1.500 ljudi

Požari su napredovali ka zapadu zemlje i zahvatili Nacionalni park Donjana, jedan od najvažnijih rezervata prirode u Španiji koji se prostire na 50.000 hektara, a njegove šume i močvare predstavljaju važno stanište za ptice selice koje pristižu iz Afrike i Evrope i dom za različite životinje kao što su Iberijski ris i španski krstaš koji se vode kao ugrožene vrste, prenosi AP.

"Vatra je zahvatila granice rezervata i mi naše napore usmeravamo na tu oblast", izjavio je za špansku nacionalnu televiziju andaluzijski zvaničnik zadužen za prirodno okruženje Hose Gregorio Fiskal Lopez.

Regionalna predsednica Andaluzije Suzana Dijaz izjavila je da "ne postoji rizik po populaciju" nakon što je više od 1.500 ljudi evakuisano iz domova, kampova i hotela na jugu Španije u blizini grada Moger, gde je požar izbio u subotu uveče.

Dijazova je navela da je borba sa požarom teška zbog vrelog i suvog vremena i vetrova uz temperature koje dostižu do 39 stepeni.

Kako navodi agencija, više od 60 vatrogasaca i 21 vezdušna jedinica se bore protiv požara, a regionalna predsednica Andaluzije je saopštila da uzrok požara može biti i ljudski faktor.

"Još je veoma rano, ali ne isključujemo ljudski faktor" kao mogući uzrok požara, rekla je Dijazova.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva