Vesti
Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije

10:20, 12.08.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Požar u okolini sela Slatine i Oštrelja u opštini Bor nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je da magacin RTB-a Bor nije u opasnosti, a direktor RTB-a Blagoje Spaskovski kaže da u tom magacinu nema eksploziva.
Vatrogasno spasilačke jedinice iz Srbije uz pomoć ruskih helikoptera "opkolile" su požar na potezu između sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma.

Požar nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom, a gašenje se nastavlja danas.

Zbog gustog dima nema tačnih procena kolika je površina zahvaćena vatrom, ali, ističu nadležni, nema bojazni da požar zahvati barutanu, skladište eksploziva koju u Oštrelju ima Rudarsko topioničarski basen Bor.

To su potvrdili i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić, kao i direktor RTB - a Bor Blagoje Spaskovski.

"Tinja pomalo na kilometar i po - dva. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema, sve je pod strogom kontrolom", naglasio je Spaskovski.

Pojedini mediji su javili da se vatra približava skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor, što je Spaskovski demantovao, istićuči da nema nikakve opasnosti, jer u skladištu nema eksploziva.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design