:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

121

Poverenica u NIS-u predstavila Kodeks ravnopravnosti

Brankica Janković, koja je u NIS-u boravila na poziv kompanije, istakla je da biznis i ljudska prava nisu na različitim, nego na istim stranama i da uspeh jedne kompanije čini mnogo više od profita.

Dodala je da su posledice diskriminacije u oblasti rada brojne: dovode do pada produktivnosti i efikasnosti zaposlenih, stresa i demotivisanosti, podrivaju se međuljudski odnosi, a ugled kompanije trpi, ističe se u saopštenju kancelarije poverenice.

"Da bismo zaista poboljšali mehanizme zaštite od diskriminacije u oblasti rada i zapošljavanja, neophodno je da predstavimo javnosti i primere dobre prakse kompanija koje posluju u Srbiji i koje primenjuje antidiskriminatornu politiku. Jedna od takvih kompanija je i NIS", rekla je poverenica.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS Andrej Šibanov naglasio je da ova kompanija poštuje ljudska prava, posebno u oblasti radnih odnosa i da se u njihovom poslovanju insistira na primeni visokih standarda za pravično i bezbedno radno okruženje za sve svoje zaposlene, a to podrazumeva i zabranu diskriminacije bilo koje vrste.

Nakon predavanja Jankovićeve, zamenik generalnog direktora kompanije NIS najavio je da ova kompanija, u saradnji sa kancelarijom poverenice, kreće u postupak izrade korporativnog kodeksa ravnopravnosti.

Ovo će biti doprinos kompanije NIS u izgradnji boljeg poslovnog ambijenta, ali i društva u celini, rekao je Šibanov.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva