:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2018   12:05

0

118

Poverenica predstavila izveštaj o ravnopravnosti za 2017.


Slede pritužbe zbog diskriminacije po osnovu zdravstvenog stanja, nacionalne pripadnosti i po drugim osnovima, navodi se u Redovnom godišnjem izveštaju Poverenika o stanju u oblasti zaštite ravnopravnosti za 2017. godinu.





Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković predstavila je taj izveštaj članovima i članicama Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, na sednici u Narodnoj skupštini Republike Srbije.



Ona je je upoznala poslanike i poslanice sa ključnim podacima iz izveštaja, kao i izazovima u ostvarivanju ravnopravnosti, saopšteno je iz Kancelarije Poverenice.



U izveštaju se takođe navodi da je, u pogledu oblasti društvenih odnosa u kojima se najčešće podnose pritužbe, oblast rada i zapošljavanja i dalje na prvom mestu prema broju podnetih pritužbi.



Na sednici je predstavljen i deo izveštaja posvećen preporukama za suzbijanje diskriminacije i unapređenje ravnopravnosti.



ÄŒlanovi Odbora istakli su da Izveštaj sadrži sveobuhvatan pregled stanja i relevantne podatke koji mogu biti od značaja za dalje kreiranje i unapređenje javnih politika, kao i od velike koristi za rad narodnih poslanika.



Sednicom je predsedavao Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, dodaje se u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva