Vesti
Povećava se priliv kanadskih investicija

11:54, 10.08.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći kanadski ambasador Filip Pinington konstatovali su da se povećava priliv kanadskih investicija u Srbiji, ali da bi bilo korisno da se kanadskim privrednicima pruži više informacija o ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o mogućnostima za ulaganje.
Foto RTS
Vučić je izrazio očekivanje da će doći do povećanja ekonomske saradnje, posebno u oblasti rudarstva i turizma, čemu bi trebalo da doprinese i potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i otvaranje direktne vazdušne linije između dve zemlje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su ocenila da je u toku oživljavanje političkog dijaloga dveju zemalja, o čemu svedoči i odluka guvernera i premijera Kanade da pošalju specijalnog izaslanika na nedavni svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije, a ambasadoru na saradnji i ličnom doprinosu koji je dao razvoju odnosa Srbije i Kanade.

Ambasador Pinington je rekao da je tokom diplomatskog mandata u Srbiji bio svedok značajnih promena i napretka srpskog društva i ekonomije.

Preneo je podršku Kanade politici unutrašnje i regionalne stabilnosti, koju vodi predsednik Vučić.

U razgovoru je, takođe, istaknuta i važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design