Vesti
Potrošnja gasa veća za 28 odsto, Srbijagas nema dugovanja

12:00, 05.12.2017

|

Izvor: Tanjug

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je izjavio danas da je ove godine u našoj zemlji povećana potrošnja gasa za 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao i da to državno preduzeće više nema dugovanja.


Bajatović je gostujući na Pinku rekao da je Srbijagas prošlu godinu završio sa profitom od tri milijarde dinara, kao i da bi trebalo da i ovu godinu da završi sa sličnim profitom. "Srbijagas od 2012. nije uzeo ni dinar kredit", istakao je Bajatović.On kaže da to preduzeće još ne može da naplatimo sve što isporuči, ali i da se sada Srbjagasu mnogo manje duguje nego prethodnih godina.


"Mi, sa naše strane, ne dugujemo nikom ništa, ni Rusima. Nama duguju, ali mnogo manje. Duguju nam i dalje škole, bolnice i slično, ali je to mnogo manje nego što je to ranije bio slučaj".Naveo je Bajatović da cena gasa za domaćinstva nije na nivou na kome bi trebalo pošto je još dosta niža, ali da više nije "politička", pošto je vlada donela odluku da se više socijalna politika ne vodi preko tog preduzeća."Srbijagas nije gubitaš otkada je vlada rekla da se neće voditi socijalna politika, iako je još pomalo vodimo".Bajatović je rekao da ne razume zato pojedine naslove u medijima kada je reč o Srbijagasu, kao i da bi zaduživanja u narednom periodu mogla samo da budu za razvojne projekte, a ne za pokrivanje dugova.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design