:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   12:05

0

188

Potrebno veće angažovanje policije u očuvanju reda

Od rukovodstva kosovske policije - Sever zatraženo je da preduzme konkretne mere za uvođenje reda i stabilizaciju situacije na severu, kao i rigoroznije kontrole u Kosovskoj Mitrovici gde su se proteklih dana dešavali incidenti i gde bi moglo da dođe do ponovnih sukoba, kao što je glavni most na reci Ibar i u drugim multitničkim područjima, navodi se u saopštenju gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Gorana Rakića dostavljenom našoj redakciji.

Na sastanku je zaključeno da je po pitanju incidenta u kome je došlo do napada na srpskog mladića Nikolu Saveljića, region Sever sproveo sve procedure i dostavio regionu Jug neophodne informacije za pronalaženje napadača. Nažalost, do danas nije bilo nikakvih povratnih informacija po pitanju ovog slučaja od strane nadležnih institucija što je dovelo do niza drugih incidenata i dodatnog unošenja straha i nezadovoljstva među građanima četiri opštine na severu Kosmeta.

O trenutnoj bezbednosnoj situaciji i većem angažovanju bezbednosnih struktura na severu biće reči i na današnjem sastanku koji će čelnici Srba održati sa komadantom Kfora i šefom misije Euleks.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva