:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 10, 2015   12:05

0

130

Potrebni krupni koraci u poštovanju ljudskih prava

Moramo nastojati da omogućimo ostvarivanja utvrđenih prava i slobode, da maksimalno zaštitimo građane i osiguramo im boljitak funkcionisanja u okviru našeg društva, naveo je Rakić u saopštenju.

On je saopštio da žali zbog nedavnih kršenja ljudskih prava, istakvši da nedavni napadi na Srbe u Goraždevcu i Srbobranu utiču na celu srpsku zajednicu i na našu bezbednost.

Aktuelni nivo društvenih, ekonomskih i političkih zbivanja kroz koji prolazi srpska zajednica na Kosovu zahteva podizanje konkretnijih i koordinisanijih koraka od strane međunarodne zajednici i ostalih relevantnih faktora u osiguravanju vladavine prava, smatra Rakić.

Moramo težiti i relevantno uticati na poštovanju našeg prava na pravdu i samim tim osigurati da se pravosudni sistem prilagodi specifičnim pravima i potrebama. Trudimo se da stvorimo moderno društvo po svim standardima koje će doprineti da se građani na pravi način socijalizuju i to predstavlja značajan korak na putu uspeha i perspektive Kosovske Mitrovice, ocenio je Rakić.

Moja misija kao gradonačelnika je da štitim i promovišem osnovna ljudska prava i slobode, da utičem na uspostavljanju demokratije i da maksimalno angažujem sve relevantne institucije kako bi na jedinstveni način i maksimalnim trudom došli do ostvarivanja međunarodnih standarda o ljudskim pravima, stoji saopštenju.

Na kraju zaključuje da terba da stvorimo i poboljšamo delotvornost institucionalnih mehanizama koji će uticati na poštovanje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koja je potpisana 1950. godine na današnji dan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva