:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2015   12:05

0

112

Potraga za nestalim preko Tvitera

Kao što je posle terorističkih napada 11. septembra 2001. u Njujorku, hiljade upita u potrazi za nestalim bilo nalepljeno na ulaze u bolnice ili na autobuskim stanicama, veliki broj objava za nestalim pojavljuje se od noćas na Tviteru pod haštagom #rechercheParis.

Medju njima je poziv oca koji je "bez vesti" o svojoj ćerki Loli koja je bila u dvorani Bataklan gde se koncert pretvorio u krvoproliće. Ili poruka jedne sestre koja je samo napisala "nema vesti o mom bratu".

U mnogo slučajeva uz poruku je okačena i slika. Ponekad ima i podataka o tome šta je nestala osoba nosila i da je bila "u svetloj košulji i tamnim pantalonama"

Preko tvitera se takodje javljaju i dobre vesti prijatelja ili roditelja koji objavljuju da je nestala osoba pronadjena živa i zdrava ili povredjena.

Korisnici interneta se zatim zahvaljuju na tome što su im poruke bile dalje prosledjene (retvitovane). "Hvala svima za vaše retvitove, Alis K. je živa", piše jedna poruka.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova je otvorilo internet sajt na adresi https://www.securite.interieur.gouv.fr/.

"Posle nedavnih dogadjaja svaka informacija ili obaveštenje mogu biti korisni da bi napredovala istraga, da bi se identifikovale žrtve i sprečili novi činovi (nasilja)", navodi se na sajtu.

Preko sajta ministarstva korisnici mogu da objave da je neko nestao, oglase potragu za nekim ili daju neko anonimno svedočenje.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva