:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

120

Potpisano šest sporazuma između Grčke i Srbije

Ministri spoljnih poslova dve zemlje, Ivica Dačić i Nikos Kocijas potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti kulture između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva kulture i sporta Grčke za period od 2017. do 2021. godine, Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Grčke o saradnji u oblasti diplomatske obuke.

Dačić i ministar infrastrukture i saobraćaja Grčke Hristos Spircis potpisali su Memorandum o razumevanju između Srbije i Grčke o razvoju železničkog transporta.

Sporazum između Srbije i Grčke o socijalnom osiguranju potpisali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i šef grčke diplomatije Kocijas.

Ministar Ljajić je potpisao i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u oblasti turizma sa ministarkom turizma Grčke Elenom Kundurom.

Sporazum između Srbije i Grčke o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola potpisali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Hristos Spircis.

U Solunu će se danas održati Prva sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Zasedanje Visokog saveta je dogovoreno prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu početkom godine, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata, određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dveju zemalja.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva