:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Mart 06, 2015   17:44

0

230

Potpisani ugovori o dodeli sredstava SPC

Vladika Teodosije kaže da se ovako nešto dešava prvi put u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je jedan takav gest veoma bitan za našu crkvu i naš narod.

„Srpska pravoslavna crkva, ne samo na ovim prostorima već i šire je u istoriji bila pravi oslonac svakom verniku, svakom Srbinu koji je imao težnju i želju da sačuva naše svetinje a ito tako i naše prisustvo na prostorima Kosova i Metohije. Ono što mogu da kažem, jeste da uloga SPC danas jeste u tome da mi činimo sve što je potrebno svakome ko ovde živi i ko ima nameru da dugoročno opstane. Sav prilog koji bude dat crkvi neće biti utrošen na svakodnevne potrebe već ćemo od toga učiniti nešto posebno“, rekao je Teodosije.

Zamenik premijera Branimir Stojanović, rekao je da će potpisivanjem ovih ugovora biti dat veliki doprinos, kako Svetinjama, tako i opstanku srpskog naroda na KiM.

Visse od 40 rukovodilaca i pojedinaca iz 16 sela opsstine Graccanica potpisalo darovateljske ugovore kako bi pomogli Rassko-prizrenskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve.

„Upravo smo potpisali prve ugovore kojima smo se opredelili da narednih godinu dana deo svog ličnog dohotka izdvojimo za SPC, za Eparhiju raško-prizrensku, koja će ta sredtva prema ugovoru koristiti za sve ono što je dan danas nama potrebno, od obnove naših hramova preko kupovine pokretnih i nepokretnih stvari koje su potrebne za jačanje ekonomije. Danas se okupilo ovde oko četrdeset rukovodilaca, sa teritorije opštine Gračanica, koji će potpisati ugovore, radosnog srca“, kazao je Branimir Stojanović.

Osim predstavnika institucija, ugovor mogu potpisati svi ljudi dobre volje koji žele da učestvuju u obnovi srpskih Svetinja na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva