:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2017   12:05

0

116

Potpisani sporazumi o saradnji Beograda i Pekinga

"Velika je čast za sve građane Beograda i Srbije da posle 37 godina imamo priliku da ugostimo gradonačelnika glavnog grada Kine" rekao je Siniša Mali.

Mali je istakao da je sporazum o saradnji između Beograda i Pekinga potpisan još 1980. godine i da je Beograd bio prvi grad u Evropi sa kojim je Peking imao takav sporazum.

"Pre dve godine mi smo taj sporazum obnovili i kako konkretan rezultat te saradnje je i ova manifestacija" rekao je Mali.

ÄŒen Đining je izrazio zadovoljstvo što je došao u "prelepi Beograd" i naglasio da je sa gradonačelnikom Beograda imao prijateljske i plodne razgovore.

Postigli smo brojne dogovore o produbljivanju prijateljskih odnosa i saradnje u važnim oblastima, istakao je on.

Kompanije "Beijing Medwaste Engineering" i "Sinofarm" potpisale su Sporazum o postrojenju za preradu medicinskog otpada, a Pismo o namerama za investiranje u srpsko-kineski industrijski park kompanije "Beijing Caofeidian Vocational Education City Investment" i "China Road And Bridge Corporation".

Osim tih, potpisan je i Sporazum o saradnji između Pekinške komore za međunarodnu trgovinu i Privredne komore Beograda, kao i Sporazum o saradnji između Centralne biblioteke Kine i Biblioteke grada Beograda.

Potpisan je Memorandum o razumevanju između Pekinškog simfonijskog orkestra i Beogradske filharmonije, kao i Memorandum o razumevanju između Pekinške komisije za obrazovanje i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda.

Memorandum o razumevanju o filmskoj saradnji potpisan je između Pekinškog biroa za štampu, publikacije, radio, film i televiziju i Filmskog centra Srbije.

Kako je najavljeno, nakon sastanka u Starom dvoru Mali i Đining će na Kalemegdanu, u prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga svečano, ispred paviljona "Cvijeta Zuzorić", otvoriti manifestaciju "Dani Pekinga u Beogradu".

Mali i ÄŒen Đining zatim će od 16 sati u Sava centru učestvovati u Poslovnom forumu, a potom u Hali "Pionir" gledati prijateljsku utakmicu u hokeju na ledu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva