:

:

TV Most

Foto: Tanjug (BEOINFO)

clock

Maj 26, 2018   12:05

0

113

Potpisan sporazum za razvoj filmske i kreativne industrije


Petronijević je izrazio zahvalnost kako ministru Antiću tako i Milošu Bikoviću na važnom sporazumu koji će pružiti veliku šansu za zapošljavanje mladih ljudi.


"Antić je u ime Vlade Srbije potpisao važan sporazum o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde bi bilo zaposleno oko 150 mladih i kreativnih ljudi koji bi svojim radom i kreativnošću razvijali filmsku industriju, a pritom bi ostali u našoj zemlji. Imamo veliku šansu da daljim potpisivanjem ugovora razvijamo kreativnu industriju Beograda odnosno Srbije", kaže on, saopštila je Gradska uprava.


 


Pored radnih mesta, od izuzetne je važnosti što ovaj i slični koraci ukazuju na činjenicu ubrzanog razvoja i primene inovacija u filmskoj i kreativnoj industriji u kojima i naš grad ali i zemlja mogu da budu lideri u budućnosti, dodao je Petronijević.


 


Biković kaže da izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinematografiju.


 


"Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinematografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Zahvaljujem i Gradu Beogradu odnosno članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću koji je danas prisustvovao potpisivanju. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija", kazao je Biković.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva