:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   13:12

0

188

Potpisan sporazum za pokretanje malih biznisa

Sporazum predviđa pomoć za 20 poslovnih ideja u 2015. godini i još 20 koji će biti realizovani početkom 2016.godine. Prosečna vrednost donacije će iznositi oko 2000 evra po biznisu. Opština Gračanica ceo projekat finansira sa 15 procenata od ukupne vrednosti.

„Zahvaljujem se predsedniku opštine Vladeti Kostiću i njegovim saradnicima za jednu dobru, brzu i efikasnu saradnju. Ovaj projekat je namenjen otvaranju malog biznisa. Finansiraće se od strane Ministarstva za spoljne poslove Vlade Nemačke i primeniće se od strane Kancelarije HELP u Prištini“, istakla je predstavnica ove organizacije, Šćipe Breznica.

Predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić zahvalio se predstavnicima ove organizacije na podršci.

„Ono što me raduje jeste, da smo mi ove razgovore otpočeli malo više od pre mesec dana i da je sve vrlo brzo dogovorino. Ono što je za nas bitno, jeste, da ovi programi, pored pomoći u finansiskiom smislu podstiču i preduzetnički duh mladih ljudu, a sve u cilju samozapošljavanja. To je ono što fali ljudima na ovim prostorima obrzirom da smo imali jedan period beznađa“, naglasio je Kostić.

Ukupna vrednost projekta u prvoj i drugoj fazi za 2015. i 2016. godinu, iznosi 1.360.94,00 evra.

Organizacija HELP će formirati komisiju za izbor prijavljenih, a nju će činiti predstavnici opštine Gračanica, zatim predstavnici organizacije HELP kao i stručno lice iz te oblasti.

Svi zainteresovani kandidati za dobijanje ovakvog granta i sve one koji imaju poslovnu ideju i žele da započnu mali biznis da preuzmu aplikacije koje se nalaze u holu zgrade Opštine i na sajtu Opštine Gračanica.

Izvor: Radio Gračanica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva