:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 11, 2015   21:34

0

218

Potpisan sporazum o saradnji

Svečanom potpisivanju sporazuma u Sava Centru prisustvovali su pored ostalih i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica, i kineski ambasador u Srbiji, Li Mančang.

Guo Sijao rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je Asocijacija kineskih privrednika nastala i razvila se sa ciljem razvoja zajedničke svetle budućnosti Srbije i Kine.

"Srbija će u buducnosti predstavljati stratešku tačku i platformu ekonomskog razvoja gde će kineski investitori pokazati njihova najbolja umeća i sprovesti velike planove", rekao je Sijao.

On je istakao da će insistirati na tome da svi članovi asocijacije poštuju propise Srbije i statut asocijacije, kao i da se pridržavaju demokratskih principa odlučivanja, kako bi se svi planovi u budućnosti realizovali.

Predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić istakao je da je potpisivanje sporazuma veoma značajno imajući u vidu potencijale, mogućnosti i potrebe za saradnju srpskih firmi i kineskih partnera.

"Za privredu Srbije, i posedno Beograda, veoma je značajno da se saradnja odvija na nivou preduzeća. Koristeći mogućnosti obe strane naša saradnja ima perspektivu", ocenio je Miletić.

Kako je rekao, tokom nedavnog Samita u Beogradu potencijalnim investitorima iz Kine predstavljene se mogucnosti saradnje, a Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzecima.

Ambasador Kine Li Mančang istakao je da je vrlo važno da svi Kinezi koji žive i rade u našoj zemlji, zajedno sa srpskim prijateljima, doprinose prijateljstvu i saradnji dve zemlje.

"Nedavno je kineski premijer dogovorio izgradnju pruge Beograd Budimpešta za dve godine, i ta izgradnja će biti najvažniji projekat i prioritet kineske ambasade i mene lično", podvukao je Mančang.

"Siguran sam da je naša saradanja danas bolje nego juče, ali slabija nego sutra", ocenio je Li i istakao da se mora učiniti sve da odnosi Srbije i Kine budu jos bolji.

Supruga predsednik Srbije Dragica Nikolić zahvalila se kineskom ambasadoru i privrednicima na pomoći u, kako je rekla, velikim iskušenjima u kojima se našla naša zemlja.

"Prvi su nam u pomoć pritekli prijatelji iz Kine nakon majskih poplava, donacijama u robi i novčaninm sredstvima, i na tome im se zahvaljujemo", istakla je Nikolić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva