:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2017   12:05

0

118

Potpisan Memorandum sa kompanijom "Cisko"

Potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kompanije "Cisko" je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (84, CDA).

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, ističe se u saopštenju.

Cilj ovog memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i koji bi pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva