:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2015   12:05

0

187

Potpisan Memorandum o razumevanju PKS i Zavoda

Cilj potpisivanja memoranduma je, kako je rečeno, davanje doprinosa razvoju saradnje u oblastima zaštite intelektualne svojine i podsticanje inovativnosti u područjima od zajedničkog interesa i koristi.

Čadež je nakon potpisivanja memoranduma ocenio da je delotvoran sistem zaštite intelektualne svojine sastavni deo dobrog poslovnog okruženja.

"Jedan je od faktora stabilnosti i sigurnosti poslovanja i povoljno utiče na razvoj i konkurentnost domaće ekonomije zasnovane na znanju, podstiče istraživačke projekte i čvršće povezivanje obrazovanja, naučno-istraživackih instituta i komercijalnog sektora što podiže tehnološki nivo privrede", istakao je predsednik PKS.

Direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu rekla je da se tim memorandumom u okviru proslave 95. godišnjice postojanja te institucije potvrđuje i dosadašnja dobra saradnja.

"Intelektualna svojina je značajan segment privrednog razvoja Srbije. Sada imamo formalni osnov da saradnja bude zajednički usmerena ka prepoznavanju intelektualne svojine, i da se shvati značaj njene zaštite jer ona predstavlja čak 80 odsto svojine privrednih društva i subjekata", rekla je Novaković.

Inače, saradnja Zavoda i PKS realizovaće se u više oblasti među kojima: razmena dobre prakse u njihovim redovnim aktivnostima, razmena znanja i iskustava u pružanju specijalizovanih usluga u oblastima intelektualne svojine i podsticanja inovativnosti privrede.

Takođe predviđena je i organizacija simpozijuma, konferencija seminara i drugih edukativnih događaja u vezi sa intelektualnom svojinom i podsticanjem inovativnosti privrede.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva