:

:

TV Most

Foto: Blic

clock

Februar 25, 2015   12:05

0

168

Poternice za ratne zločine - politički pritisak

"Nadam se da iza sebe imam državu koja će o tome da se odredi jer raspisivanje ovih poternica ima za cilj da zaplaši ljude da se vraćaju na Kosovo i Metohiju i da omogući da se njihova imovina na Kosovu razgrabi", rekao je Stojanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je podizanje optužnica za ratne zločine direktna posledica odluke UN da se formira sud za ratne zločine koji su pripadnici OVK počinili na Kosovu.

Dnevni list "Frankfurtske vesti" objavio je da je sud u Đakovici, gde je Stojanović rodjen, podigao optužnicu za ratne zločine protiv 15 Srba, na osnovu koje su raspisane i crvene Interpolove poternice.

Stojanović je ocenio da će tih optužnica biti još kako bi se ublažili efekti osnivanja suda za ratne zločine koje su počinili pripadnici OVK.

On je dodao da je ponosan na sve što je u životu uradio i da ne namerava da se stavlja u poziciju da se za bilo šta brani.

Stojanović je od 1993. do 1996. godine bio zamenik načelnika za bezbednost Prištinskog korpusa, a do 1999. godine bio je načelnik bezbednosti u tom korpusu.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva