:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2018   09:20

0

252

Posvađani Nušićevci organizuju dva festivala


Da je u Ivanjici glavna manifestacija građani varoši na Moravici nemaju dilemu. Iako sve podseća na Nušićeve komade veruju da podele ne treba biti.




Do zapleta je došlo krajem marta kada su članovi udruženja "Kudes" iz direktnog prenosa sednice Skupštine opštine Ivanjica saznali da više neće biti u organizaciji festivala. Zato su kažu Nušićevanje nastavili sinoć, "privremeno u izgnanstvu", u Beogradu.



"Mi smo nastavili na tragu vizije koju smo imali, a to je da pravimo jednu slobodnu, veselu, radosnu manifestaciju na kojoj se može čuti i šala i smeh kao neka poslednja odstupnica slobodnog čoveka", kaže Vera Jovanović iz Udruženje građana "Kudes".



Na pitanje koji je festival glavni ivanjički ili beogradski, Jovanovićeva je odgovorila: "Mi ovo ne pravimo da bi neko bio glavni, a neko sporedni".



Nušićijada", čiju je organizaciju od ove godine preuzela Opština Ivanjica, biće održana od 24. do 26. avgusta i to je kažu nedvosmisleno jedina takva manifestacija.



"Bilo kakva druga improvizacija, privatna žurka, bilo kakav skup ne može se nazvati festival Nušićijada. Nušićijada ne pripada bilo kom udruženju, ni opštini kao instituciji. Nušićijada pripada građanima opštine Ivanjica koji su je osnovali, obnovili i obdržali do dana današnjeg u samom gradu, u našoj varošici", kaže Momčilo Mitrović, koordinator Nušićijade.



"Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom'' slogan je ovogodišnje ivanjičke manifestacije u čast velikog komediografa koju je, od obnavljanja, posetilo oko dve stotine hiljada ljudi.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva