:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2018   12:05

0

190

"Postoji mogućnost da Srpska lista podrži Sporazum o demarkaciji"


U intervjuu za RTK, Haradinaj je rekao da je "u stalnim razgovorima sa Srpskom listom i da postoji mogućnost da i oni podrže sporazum, čime će biti obezbeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje".



"Srpska lista za sada ne odbija razgovor na ovu temu, u toku su razgovori o mogućnosti da podrže ovaj proces. Ja poštujem Srpsku listu, izabrane poslanike, njihov autoritet, oni su ljudi sa Kosova, razgovaramo sa njima kako bi oni pomogli slobodu kretanja", naveo je Haradinaj.



Haradinaj je dodao da "međutim, sloboda kretanja ne može doći gubitkom teritorije ili davanjem koncesija".




RTK na srpskom jeziku podseća da je Srpska lista juče odbacila insinuacije o navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem demarkacije sa Crnom Gorom.



"Za Srpsku listu tema demarkacije uopšte ne postoji, niti nas to pitanje interesuje, i njime neka se bave albanske partije u skladu sa svojim političkim programima", navedeno je u petak iz Srpske liste.



Podseća se da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom potpisan još avgusta 2015. godine u Beču, pri čemu ga je Skupština Crne Gore odmah ratifikovala, a Evropska komisija je stavila do znanja Prištini da bez ratifikacije ovog sporazuma neće dobiti bezvizni reži


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva