:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2015   12:05

0

215

Poslovni forum: "Beograd na vodi" u Beču



"Iskoristićemo priliku da razgovaramo sa potencijalnim austrijskim investitorima o projektima Beograda. Naši projekti su deponija komunalnog otpada Vinča, četiri podzemne garaže, nastavak izgradnje veletržnice, projekti u daljinskom grejanju, kanalizaciji, javnoj rasveti, kao i nove privredne zone", rekao je Vesić u izjavi Tanjugu.

On je istakao da je Austrija za Beograd veoma važna, jer je to zemlja koja je najveći strani investitor u Srbiji, i koja ima viševekovne istorijske veze sa Srbijom.

"Verujemo da ćemo među austrijskim kompanijama naći partnere za naše projekte. Veoma je važno da budemo prisutni na ovakvim skupovima. Nije realno da očekujemo da se neko iz Austrije, Nemačke ili neke druge zemlje sam obavesti o tome šta mi kao grad nudimo. Moramo da budemo prisutni i sami predstvaljamo svoje potencijale i prednosti i da na taj način obezbeđujemo nove investicije za Beograd, a to znači nova radna mesta i bolja zaposlenost privrede", podvukao je Vesić.

On je izrazio zahvalnost Privrednoj komori Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću što su predstavnici Beograda deo delegacije Srbije na Poslovnom forumu "Srbija u Beču 2015".

"Zahvalni smo što možemo da, u okviru predstavljanja privrednih potencijala Srbije, prezentujemo nekoliko projekata investicija u Beograd", rekao je Vesić, koji je u Beču zajedno sa gradskim arhitektom Milutinom Folićem.

U Privrednoj komori Austrije danas će biti održan Poslovni forum, koji će otvoriti predsednik austrijske komore Kristof Lajtl i srpski premijer Aleksandar Vuči

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva