:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

139

Poslednji vikend juna u znaku umerenog saobraćaja

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), na naplatnim rampama nema zadražavanja, a umeren je intenzitet saobraćaja i na graničnim prelazima.

Ovo udruženje apeluje na vozače da nailaskom na deonice gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja, imaju više stprljenja i tolerancije.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta.

AMSS u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, do 27. juna 2015. godine organizuje tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" sa ciljem da zajedno podignemo stepen bezbednosti u saobraćaju i smanjimo broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila.

Sve bliže informacije i spisak servisa koji će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, mogu se pronaći na sajtu amss.org.rs.

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, AMSS počeo je sa sprovođenjem akcije posvećene ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima i civilnim invalidima rata.

U narednih godinu dana, koliko će trajati akcija, 17.000 vojnih i civilnih invalida rata u našoj zemlji, imaće pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMS S, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti, i 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMS S, kojim ostvaruju besplatne usluge i velike uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Od 27. pa do 29. juna u vremenskom periodu od 22.00 do 05.00 časova na državnom putu I B reda broj 13, Zrenjaninski put (Krnjača-Borča), izvodiće se radovi na postavljanju betonskih elemenata u razdelnom pojasu, u oba smera, Beograd - Zrenjanin i Zrenjanin - Beograd.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Od 29.juna od 10.00 časova pa do 11. septembra 2015. zbog radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja (desna traka), na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) doćiće do izmene režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj će se privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmeravati u preticajnu saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno.

Dana, 27. juna tekuće godine od 13 časova doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, između petlje Mali Požarevac i petlje Umčari, u smeru od Beograda ka Nišu.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj če biti zatvorene preticajna i deo vozne u dužini od pet kilometara, dok će se saobraćaj obavljati delom voznom i zaustavnom trakom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva