:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2017   12:05

0

204

Posledice uragana "Irma" nesagledive

Portparol guvernera Floride, Mekinli Luis, saopštio je da je šest osoba živote izgubilo u saobraćajnim nesrećama, četvoro tokom priprema pred oluju, jednu osobu je ubila struja, dok je još jedna osoba preminula usled srčanih problema, piše AP.

Pored toga, u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini poginule su četiri osobe, a u Džordžiji dve.

Iako sada ima razmere opasne tropske oluje, posledice uragana su nesagledive. Razrušene su kuće i milioni stanovnika su bez struje i vode. Procenjuje se da će za oporavak biti potrebno i nekoliko godina.

Kako bi se prikupio novac, neophodan za obnovu, najpoznatije američke filmske i muzičke zvezde organizuju Teleton. U akciji "Ruka u ruci" učestvuju, između ostalih Denis Kvejd, Bijonse, Leonardo Dikaprio, Deni Devito, Opra, Šer, Džastin Timberlejk.

"Hajde da im vratimo ono što su izgubili... Možemo da im pomognemo da napravi sledeći, siguran korak. Da obnove ono što su izgubili. To je ono što im treba, i to je ono što im možemo dati", rekao je glumac Metju Mekonahi.

Bela kuća je najavila da će američki predsednik Donald Tramp sutra posetiti Floridu.

Karibe, na kojima je broj žrtava dostigao 37, posetio je francuski predsednik Emanuel Makron.

Kaže da je vraćanje života u normalu prioritet, "a sredstva su tu". "Cela Francuska je sa onima koji su izgubili sve, sa njihovim bližnjima, sa žrtvama i onima koji pate", rekao je Makron.

Njegovim avionom dopremljeni su tone hrane, vode i lekova a stigli su i lekari.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva