:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2015   12:05

0

166

Posle slavlja nastavljeno iseljavanje

Od namere da odu nije ih odvratila ni činjenica da je Nemačka upravo juče vratila desetine stanovnika Kosova koji su tamo tražili azil, a ni kontrola na granici između Srbije i Mađarske koju trenutno obavlja nemačka policija.

Autobuska stanica u Prištini je ponovo prepuna putnika koji su autobusima krenuli ka evropskim zemljama, prenose mediji u Prištini uz ocenu da to pokazuje da je razočarenje kosovskih stanovnika izuzetno duboko.

Blic na albanskom prenosi da dok kososka vlada govori o navodnom padu broja onih koji odlaze s Kosova ostaje činjenica da se takav utisak sinoć nije mogao steći na autobuskoj stanici.

Gostujući na RTV MiR politicki analiticar iz Prištine Fatmir Šeholi je juče rekao da je ya 90 dana, koliko vec odlaze puni autobusi, realno da je Kosovo napustilo više od 140 hiljada stanovnika.

"Tu ne treba mnogo filozofije. Za 90 dana sa autobuske stanice u Prištini svakodnevno je išlo najmanje sedam autobusa, a sada odlazi pet. Iz Gnjilana, Uroševca, Vučitrna svakog dana je išlo od tri do pet autobusa, a poslednjih dana više je i prelazaka putničkim vozilima na granici sa Albanijom", rekao je Šeholi.

To znači, dodao je, da je svakodnevno sa cele teritorije Kosova put EU odlazilo i do 20 putničkih autobusa, a u svakom po sedamdesetak ljudi.

Zamenik premijera vlade Kosova i lider DPK Hašim Tači je gostujući na TV Kohavižn negirao je sopstvenu ulogu u masovnom odlasku ljudi s Kosova, tvrdeći da je pravi krivac bivša koalcija VLAN, koja je šest meseci vršila opstrukciju i nije dala da se formiraju kosovske institiucije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva