:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2018   17:44

0

104

Poslanici o unapređenju saradnje Srbije i Sirije


Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Miroslav Lazanski razgovarao je sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u sirijskom parlamentu, koju predvodi Džamal Zubi, o mogućnostima daljeg razvoja dobrih odnosa dve zemlje i o perspektivama privredne saradnje.


 


Džamal Zubi je naveo da susreti parlamentaraca poput današnjeg mogu biti dobar način za nastavak saradnje u odnosima dve zemlje.


 


Rekao je da će tokom septembra biti održan veliki međunarodni sajam u Damasku i ukazao da je to dobra prilika za početak razvoja saradnje u oblasti farmacije i građevinarstva, a naročito trgovinskih odnosa.


 


Lazanski je istakao da su Srbija i Sirija tradicionalno prijateljske države i dodao da poslaničke grupe prijateljstva mogu da doprinesu intenziviranju buduće saradnje.


 


Kako je saopšteno iz parlamenta, Lazanski se zahvalio na podršci Sirije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i na podršci našoj zemlji u međunarodnim organizacijama.


 


U razgovoru je izražena spremnost za intenziviranje saradnje, naročito u razmeni parlamentarnih iskustava, što bi trebalo da se nastavi posetom članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Damasku, na poziv sirijske strane.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva