Vesti
Poslanici o unapređenju saradnje Srbije i Sirije

17:44, 12.07.2018

|

Izvor: Tanjug

Na sastanku poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Sirije, sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje saradnje i ocenili da susreti parlamentaraca mogu biti dobar način za njen nastavak.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Miroslav Lazanski razgovarao je sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u sirijskom parlamentu, koju predvodi Džamal Zubi, o mogućnostima daljeg razvoja dobrih odnosa dve zemlje i o perspektivama privredne saradnje.


 


Džamal Zubi je naveo da susreti parlamentaraca poput današnjeg mogu biti dobar način za nastavak saradnje u odnosima dve zemlje.


 


Rekao je da će tokom septembra biti održan veliki međunarodni sajam u Damasku i ukazao da je to dobra prilika za početak razvoja saradnje u oblasti farmacije i građevinarstva, a naročito trgovinskih odnosa.


 


Lazanski je istakao da su Srbija i Sirija tradicionalno prijateljske države i dodao da poslaničke grupe prijateljstva mogu da doprinesu intenziviranju buduće saradnje.


 


Kako je saopšteno iz parlamenta, Lazanski se zahvalio na podršci Sirije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i na podršci našoj zemlji u međunarodnim organizacijama.


 


U razgovoru je izražena spremnost za intenziviranje saradnje, naročito u razmeni parlamentarnih iskustava, što bi trebalo da se nastavi posetom članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Damasku, na poziv sirijske strane.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design