:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

233

Poslanici o Transportnoj zajednici i zajmu za prugu


Ministarka Zorana Mihajlović rekla je juče da će Ugovor o Transportnoj zajednici zemalja Zapadnog Balkana omogućiti da se 7. decembra, na sastanku ministarskog saveta, izglasa da sedište Sekretarijata Transportne zajednice za Zapadni Balkan bude u Srbiji.




Poslanici razmatraju i potvrđivanje Ugovora o kreditu od 297,6 miliona dolara kod kineske Export-import banke, za modernizaciju i rekonstrukciju mađarsko-srpske železničke veze od Beograda do Budimpešte i to za deoniocu Beograd Centar - Stara Pazova.



Za Ugovor o zajmu KfW, Frankfurt na Majni i Srbije, ministarka je rekla da je taj zajam namenjen za vodosnabdevanje i kanalizaciju u četiri grada i to Vrbasu, Kikindi, Knjaževcu i Paraćinu.



Skupština razmatra i potvrđivanje izmena i dopuna finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke, a ministarka Mihajlović kaže da su one predložene kako bi se omogućila primena domaćeg Zakona o javnim nabavkama, što će značiti da će republička Komisija za zaštitu prava ponuđača moći da reaguje u slučaju eventualne žalbe na određeni postupak javne nabavke.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva