:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

178

Poslanici konstatovali ostavku Vujovića


Poslanici su konstatovali ostavku Vujovića, koju je podneo 7. maja i na taj način mu je zvanično prestala funkcija.



Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija povuče iz ličnih razloga.



On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".



"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke.



Kada je reč o predlogu zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, ministarka saobraćaj i infrastrukture Zorana Mihajlović, juče je rekla obrazlažući zakon, da bi izgradnja pod povoljnijim uslovima za njih mogla da počne krajem avgusta i to u Vranju, Nišu i Kraljevu, gde već postoje pripremljene lokacije.



Po usvajanju zakona, pored određenih odluka koje će doneti Vlada Srbije poput odluke o prenosu investitorskih prava, proglašavanju opšteg interesa, isto tako će, kaže Mihajlović, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.



"Neće biti nikakvih rang lista. Svi pripadnici koji žele da kupe stan, a koji su se do sada prijavili da su zaintresovani, imaće priliku da kupe mnogo veće stanove ukoliko postoji interesovanje s njihove strane", rekla je Mihajlovićeva.



Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće i o dugo očekivanom zakonu o katastru i o paketu saobraćajnih propisa. 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva