:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2017   12:05

0

228

Poslanici DPK i DSK napustili salu, prekinuta sednica Skupštine Kosova


Sednica je prekinuta na neodređeno vreme na zahtev šefa poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulaha Hotija.



Šef poslaničke grupe DPK Memli Kranići je rekao da je ovakav pristup Euleksovih sudija "neprihvatljiv" i zatražio od te misije da razjasni nastalu situaciju.



Krasnići je, kako prenose albanski mediji, rekao da su medijski izveštaji o diskriminatorskom pristupu zvaničnika Euleksa protiv bivših pripadnika tzv. OVK izazvali ogorčenje i duboku zabrinutost u redovima te stranke.



"Bivši predsednik sudija Euleksa Malkolm Simons zvanično je rekao da je Euleks imao selektivni odnos, uključujući u to i sudiju u procesu Drenica dva. To je za nas neprihvatljivo i neprofesionalno", rekao je Krasnići.



Krasnići je rekao da DPK zahteva da predstavnici Euleksa daju "detaljnu informaciju o tako teškim optužbama".



"Mi treba da znamo istinu i u znak protesta napustićemo skupštinsku salu", rekao je Krasnići i zatražio da sednica bude odložena za sutra.



Glavni sudija u misiji Euleks na Kosovu Malkolm Simons podneo je prošle sedmice ostavku uz obrazloženje da u Misiji Euleksa u Prištini postoji korupcija na šta je on upozoravao, ali da njegova upozorenja nisu naišla na razumevanje.



Euleks je potom saopštio da će Simonsove navode istražiti sa napomenom da je on inače predmet niza nezavisnih istraga o, kako su naveli, ozbiljnim optužbama.



Inače, Simons je od 2008. godine radio kao sudija Euleksa, a od 2014. godine je bio predsedavajući Panela sudija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva