:

:

TV Most

clock

April 28, 2016   12:05

0

116

Poslanici Domoljubne koalicije protiv kandidature Pusićeve

Grupa od 22 poslanika Domoljubne koalicije, na inicijativu generalnog sekretara i poslanika HSP AS Pere Ćorića, svojim potpisima osporila je Vesnu Pusić kao legalnog i legitimnog kandidata za generalnog sekretara, prenosi Index.hr.

Hrvatski poslanici navode da je otvoreno pismo samo jedan od koraka kojima žele da spreče da Vesna Pusić zauzme ovako visoku i važnu dužnost i da na taj način "nastavi da srozava narušeni ugled Hrvatske u medunarodnim institucijama."

Pusićeva je, kako kažu, umnogome doprinela narušavanju tog ugleda svojim "neprimerenim izjavama od 2001. godine na ovamo, a i svojim nečinjenjem na vraćanju ugleda dok je obavljala dužnost ministarke spoljnih poslova u Vladi Zorana Milanovića".

Po njima, kanidatura Pusićeve nema pravni legalitet jer ju je predložila tehnička Vlada Zorana Milanovića a legitimitet joj između ostalog oduzima i "njena izjava u kojoj relativizira odgovornost žrtve i agresora u pravednom, obrambenom i Domovinskom ratu govoreći kako je taj rat posledica krivih politika".

Otvoreno pismo biće, kako dodaju, dostavljeno i svim drugim svetskim političkim akterima koji mogu uticati na njen izbor.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva