:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2018   12:05

0

226

Poseta Vučića jasan signal da je Srbija uz svoj narod na KiM


- Kosovska Mitrovica je grad koji je toliko mnogo izdržao, propatio i koji je, uprkos 20 godina pokušavanja da ovde bude naš narod i naša zemlja slomljen, ostao i opstao. Poseta predsednika upravo ima ogroman značaj za ljude koji ovde žive da im pošalje jasan signal i najneposredniju podršku institucija Srbije i naroda iz čitave Srbije u nastojanju da ovom prostoru ostanu i opstanu – rekao je Đurić.






Prema njegovim rečima, Vučić će razgovarati i sa onima koji predstavljaju narod na Kosovu i Metohiji, kao i sa običnim građanima i videti šta mi kao država možemo još da uradimo.









 - Želimo da pošaljemo zajedno iz Kosovske Mitrovice poruku da su Srbi ovde da ostanu i opstanu. Srbi koji žive ovde nemaju drugu otadžbinu i domovinu i oni su rešeni da ovde sa svojim porodicama ostanu i opastanu. Zato im poseta predsednik uliva novu sigurnost i šalje im poruku da je cela zemlja sa njima – podvukao je Đurić. 









On je ukazao da će predsednik Srbije posetiti i Srbe južno od Ibra - enklave, izolovane srpske sredine, gde će takođe razgovarati sa građanima.









 - Za naš narod je dolazak predsednika jasan znak da Srbija stoji uz njih, jasan znak da cela Srbija podržava njihov ostanak i opsatanak i da je naša veza neraskidiva – dodao je Đurić, ukazavši da Srbi koji žive na KiM žilavi istrajni ljudi. 









Govoreći o poseti Vučića Kosmetu, koja je najavljena za sutra, rekao je da ona nije jednostavna ni u političkom, ni u bezbednosnom smilsu. 






- Ne želim ni za jotu da ulepšavam stvar. Ovo je vrlo komplikovana poseta, ali je velika stvar za narod na KiM što će njiihov predsednik biti ovde sa njima. Verujem da će to u znatnoj meri doprineti tome da se vrati poljuljana sigurnost nakon ovog zločinačkog terorističkog lina čiji je cilj bio da se svi Srbi zastraše i oteraju sa ognjišta. Ovom posetom činimo značajan korak da porazimo njihove ciljeve. Ako budemo solidarni sa našim narodom ovde uveren sam da ćemo poraziti ciljeve terorsita koji zadali jak uidarac presvega porodici Olivera Ivanovića ali celoj Srbiji- istakao je Đurić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva