:

:

TV Most

clock

Decembar 02, 2017   12:05

0

167

Poseta Predsedništva BiH Beogradu važna za smanjenje tenzija


Kako je uoči posete agenciji Beta preneto iz njegovog kabineta, Ivanić ukazuje da do posete dolazi u specifičnom trenutku zbog zategnutih odnosa koji su usledili nakon izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o eventualnom priznanju Kosova.



"Razgovor u Beogradu sam po sebi jeste značajan, kako bi došlo do smirivanja političkih tenzija. Najvažnija stvar sada je da se politički odnosi vrate u normalu", smatra Ivanić.



Ivanić, kako navode u njegovom kabinetu, veruje da bi na predstojećem sastanku mogao makar da bude otvoren, ako ne i završen, deo praktičnih stvari.



"Recimo, takvo je pitanje granice, jer se pokazalo da za tim postoji potreba. Otvoren, iskren razgovor može da ima obostranu korist, jer u toj razmeni niko ne treba da dobije više", naglasio je srpski član Predsedništva BiH.



Prema njegovim rečima, u pitanju je prostor Republike Srpske gde živi srpski narod i postoji interes da se nadje obostrano prihvatljivo rešenje.



"Ako bude dobre volje, to se može rešiti. Medjutim, znam da prepoznam rečnik i osećam da posebno u Sarajevu nema volje da se u to udje, iako od toga možemo da imamo obostranu korist. Takodje, nadam se i da će i sa BiH biti otkočena neka vrsta sporazuma u vezi sa obnovom svih mostova na Drini izmedju BiH i Srbije", naveo je Ivanić.



Članovi Predsedništva BiH boraviće 6. decembra u zvaničnoj poseti Beogradu, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva