:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

109

Poseta Merkel prilika za razgovore o poglavljima

Miščević je u Jutarnjem programu RTS-a rekla da predstojeća poseta Merkel Beogradu ima dva nivoa, od kojih je jedan bilateralni, ali da postoji i drugi, regionalni nivo.

Na pitanje o mogućnosti da Merkel poseti Beograd početkom jula, a potom i Tiranu i Sarajevo i čitav region, Miščević je istakla da za Evropu najveći finansijski, privredni i politički značaj u ovom trenutku ima Nemačka i da je važno da Nemačka razume sve što se dešava u Srbiji i oko Srbije.

U avgustu prošle godine počeo je Berlinski proces i na inicijativu Merkel premijeri država regiona okupili su se u Berlinu i razgovarali o infrastrukturnim projektima povezivanja regiona, čime je Nemačka želela da pokaže da proširenje EU nije zaboravljena priča, podsetila je Miščević.

Miščcević je ocenila da je, sa druge strane, to prilika za pomoć u onome što jeste suština povezivanja, a to je izgradnja infrastrukturnih mreža, da taj proces napreduje i da je to bila i okosnica i jedan od najvažnijih elemenata u razgovorima premijera Srbije Aleksandra Vučića i albanskog premijera Edija Rame pre nekoliko dana u Tirani.

"Proces evropske integracije i regionalna saradnja je više od uslova, to je naša potreba, oslonjeni smo jedni na druge", dodala je Miščević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva