:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   15:13

0

175

Poseta Kini jedna od najznačajnijih, ikada


„Ponosan sam na činejnicu što ću se po peti put sastajati sa predsednikom Kine Si Ðipingom. To je velika čast za našu zemlju. Sastaću se po četvrti put sa premijerom Li Kećijangom“, rekao je Vučić nakon obilaska KBC Zemun.

On je istakao da je izuzetno srećan zbog toga, ali ne zato što je to čast lično zbog njega, već zbog naše zemlje, jer će tokom posete biti potpisano deset veoam važnih aranžmana.

S tim u vezi je podsetio da treba da bude potpisan preliminarni ugovor sa Šandong kompanijom oko investicije od miliajrdu doalra u Zrenjanin, kao i sa Ziđinom za RTB Bor.

Ukazao je da je Srbija zbog ranijeg delovanja došla do 1,1 milijardu minusa u Boru, a da je sada pronađen strateški partner koji je najmoćnija fabrika.

„Verujem da ćemo time rešiti problem u Boru, kao što smo oko Železare u Smederevu“, naglasio je on.

Vučić je istakao da očekuje da će rešiti, tokom posete, i pitanje Industrijskog parka, te najavio da će biti potpisano više raznovrsnih infrastrukturnih projekata.

„To je jedna, u smislu novca o kojem pričamo, jedna od najznacajnih poseta, koju sam ikada imao. Važna je i u političkom smislu radi daljeg unapređenja saradnje, kao i da potvrdimo da predsednik Si ubaci Srbiju, ako može još u ovoj godini, ili prvoj polovini iduće, u svoj program putovanja. Tada bi znao da sam jedini predsednik koji je dočekao šefa kineske države dva puta“, naglasio je on.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva